Internia
Internia

Internia is een studentenclub te Gent. De club is een streekclub, meerbepaald een West-Vlaamse streekclub. Een streekclub is een club niet gekoppeld is aan een bepaalde school, afdeling of richting, maar aan de afkomst van de studenten. Internia is dus met andere woorden een studentenclub voor West-Vlaamse studenten in Gent. Internia wordt samen met een veertig-tal andere Gentse studentenclubs overkoepeld door het Seniorenkonvent Ghendt (SK Ghendt).
Internia werd in het schooljaar 1991-1992 gesticht door de bewoners van twee studentenhomes en werd later omgevormd tot een streekclub. De kleuren van Internia zijn zwart-groen. Het clubcafé de Salto bevindt zich in de Overpoorstraat.

Geschiedenis

Oorspronkelijk werd Internia opgericht in een home. De betekenis van de naam Internia is "Internaat in Actie".
Bij de privatisering van de twee studentenhomes werd de club ontbonden en genoodzaakt op een andere manier verder te gaan. Door het grote aantal West-Vlamingen in de club werd Internia omgevormd tot een West-Vlaamse streekclub. Dit gebeurde o.l.v. Benny Demonie. Vandaag is Internia uitgegroeid tot de grootste West-Vlaamse streekclub te Gent.

Internia is meer dan een gemiddelde studentenclub. De grote waaier aan activiteiten en de vriendschapsbanden die er ontstaan zorgen voor veel bijval. Onder leiding van Senior Wim Vanlerberghe werd Internia opgenomen in het SK Ghendt. Op deze manier werd Internia een volwaardige club onder de vleugels van overkoepeling. Internia is ook sinds de oprichting van de West-Vlaamse Gilde te Gent betrokken bij het gildesysteem. De vijf verschillende West-Vlaamse streekclubs komen op geregelde tijdstippen samen om te verbroederen.

Naast Gent is Internia ook gekend in West-Vlaanderen. Deze studentenclub heeft een grote traditie aan Senioren die ook actief zijn geweest in andere studentenclubs. Op dit moment telt Internia vier actieve senioren.

Ook de andere senioren hebben hun banden met thuisclubs en zeker hun verdiensten bewezen op het thuisfront.

1991-1992: Oprichting door péda-leden
2000-2001: senior: Benny Demonie
2002-2003: Omvorming naar West-Vlaamse streekclub o.l.v. Benny Demonie, naar aanleiding van de privatisering van de 2 péda's
2003-2004: senior: Wim Vanlerberghe
2004-2005: senior: Dieter Demonie
2005-2006: senior: Franky Cornelis
2006-2007: senior: Mathy Vervenne 3de Lustrum
2007-2008: senior: Koen Meersseman
2008-2009: senior: Bart Van Marcke

Huidig praesidium

Clublied

Langs de Gentse Leie
staat Internia's wieg.
We zuipen tot de dood,
alcohol is ons gerief.
Blokken en studeren,
dat is ons geen probleem.
We slaan er ons wel allen
met gemak door heen.

VOLK VAN GENT,
SIDDERT EN BEEFT!
HEEL DEN TROEP INTERNIA LEEFT!

Bronnen

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under GNU Free Documentation License.